Article d’opinió.

Aquest dissabte passat 22 de febrer l’equip femení Inter-Safor es va enfrontar al CR A Palos Cuenca amb la derrota de les nostres per 10 a 39. Tanmateix, el resultat del marcador és el que menys ens ha d’importar.

Està clar que participe a una lliga per a gunayr i obtindre el millor resultat possible, però crec que per a aquesta temporada és més vàl.lida la máxima: el que importa és participar. I per a ser la primera vegada que disputem una lliga no podem més que sentir respecte i molta admiració.

El nostre equip, format per jugadores de Cullera, Alzira i Gandia,  és un equip molt jove i no només per manca d’experiència sinó per la mateixa edat de moltes de les seues jugadores, ja que la majoria d’elles tenen entre 15-18anys.

Ja ho hem dit en altres ocasions que l’evolució que hem vist partit a partit és bestial. En només una temporada la millora tant en defensa com en atac són molt considerables, així com la seua capacitat de crear situacions de perill a les rivals.

Aquest partit disputat  aquest dissabte a Cullera al Camp de Rugby Juan Palomares correspon a la 4ª Jornada de la Lliga 2ª Territorial  grup B de la Federació Valenciana. El quadre de competició d’aquest grup està format per cinc equips: INTER/SAFOR, CR A Palos Cuenca, CR San Roque, Estudiantes i Elda. Cal dir també que es juga a 13

Primera part

L’inici del partit va ser algo complicat per a les nostres jugadores amb una sensació de manca de conexió amb el partit. A més, li hem de sumar una pressió insistint per part de les conquenses que faria que el primer assaig de les rivals esdevinguera al minut 16, que no va ser transformat deixant un marcador inicial de 0 a 5.

Aquest assai va caure un poc com aigua gelada però sense que servira per aconseguir que l’equip Inter/Safor poguera reaccionar amb confiança.

La continua pressió del A Palos va fer que la majoria dels minuts del joc es realitzara dins la nostra 22, provocant que al minut 28 caiguera el segon assaig al seu favor. Sense transformació deixaria un marcador de 0 a 10.

Aquest segon assaig sí que va provocar un cert canvi d’actitut i va começar el nostre equip a començar a tindre un poc més la possesió de l’oval però al minut 33 les coquenses donen el colp altra vegada i amb una bona jugada de les seues ¾ aconseguien el tercer assaig,i aquesta veada sí que es transformaría provocat un marcador de 0 a 17

Ja no donaria per a més aquesta primera meitat.

Segona Part.

Els responsables de l’equip femení, Carlos Frígola i Felipe Cortés, aprofitaren el descans per aportar un poc de serenitat i corregir les situacions que estaven portant l’equip al desànim i com es comprensible a una manca de concentració.

Tanmateix, al minut 6 de lasegona part les rivals sorpernien a les nostres trencant la defensa i aconseguir el seu quart assaig i que sense trasformar posaría el marcador un 0 a 22.

Les xiques del A Palos Cuenca estaven sent superiors tant a la melé com a les touch inclús dominant quasi bé totes les fases joc però veus ací la qualitat de les nostres xiques, que no perdien les ganes de jugar.

A partir d’ací començaren a jugar més al camp rival i les arribades a la 22 contrària anàven fent-se més freqüents.

Aquest canvi donaria el resultat en poc de temps, i seria al minut 51 quan arrivaria el primer assaig de les nostres de la mà d’Alma Chornet. En no transformar-se ens donaria un marcador de 5 a 22.

Tanmateix, al minut 60 un nou assaig de les conquenses restava l’alegria de les nostres però no les ganes de seguir lluitant. Tot i que la impossibilitat de fer canvis per manca de plantilla i la lesió d’una de les nostres provocaría que la resta del partit jugaren amb inferioritat.

Les rivals sí que feren tres canvis que els va donar aire fresc i increment del ritme donant fruit a dos assaigs als minuts 64 i 77, transformat el segon.

Però, la qualitat humana i les ganes d’aquestes xiques donarien encara per a aconseguir un assaig al minut 80 a càrrec d’Eli González, que deixaria el marcador final per 10 a 39.

Tot i les dificultats, aquesta segona part va ser molt diferent i es va veure un equip més cohesionat i capaç.

Per l’equip INTER/SAFOR jugaren:

Aguilera Ripoll, Neus

Artiles Bohigues, María

Chornet Gimeno, Alma

Fayos Mico, Maria Victoria

Gomis Piris, Laura

González Miñana, Elisa

Legón Calero, Melanie

Maire Gómez, Africa

Martín Serra, Carla

Moscardó Prieto, Alba

Navarro Fernández, Sofía

Pöhmerer, Paula

Victoria Rodríguez, Lucía

És obvi, que encara queda molt per millorar però l’evolució que han demostrat és molt considerable i a destacar. Es varen poder veure placatges molt encertats, jugades a la mà il.lusionats i unes ganes encomiables.

INTER/SAFOR femení sou les meues heroïnes! Us mereixen participar al playoff!!

 

Lluís Aragó

error

Benvinguts/des! Ens veiem a les xarxes! (síguenos en redes sociales)

Facebook3k
Facebook
YouTube
Instagram2k